Enteriőr-stylist Képzés - Werk Akadémia

Budapest

Hétköznap este

Werk - Werk Akadémia

1132 Budapest , Csanády utca 11. Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

A szak képzési programjának akkreditációs lajstromszáma: PL-3486

Hol húzódik a határ a filmes berendezés, a rendezvény design, a design magazinok fotóit berendezők munkái között? Kinek mi a feladata? Hogy csinálják? Hogyan készülnek a látványtervek és mi az a design stratégia?

Hol tart a világ - ha építészetről és belsőépítészetről van szó? Kik a világ formatervezését, és ez által a mindennapjainkat meghatározó designerek, tervezők?

Melyek az idei év trendjei, lakberendezési irányzatai? Milyen anyagokkal és bútorokkal találkozhatunk a hazai kínálatban, és miként használhatjuk fel azokat?

Milyen szakmai díjakat lehet besöpörni a világ legjobb csomagolásáért, a legklasszabb mobiltelefonért, a legkúlabb új szállodáért?


A Werk Akadémia ezeket a kérdéseket járja körbe, miközben betekintést nyújt a legfrissebb hazai és nemzetközi design lapok, trendek, események világába, és konkrét éles helyzetekben teszi próbára képzésében résztvevőket. A Werk sajátossága, hogy az enteriőr-stylistok bekapcsolódhatnak az Akadémia filmszakos hallgatóinak stábmunkájába filmes berendezési, látványtervezési feladatokban. Az elmélet mellett számos gyakorlati feladatban vesznek részt a hallgatók, legyen az lakás- vagy szórakozóhely újragondolás, átalakítás.

2010 márciusában a Werk Akadémia volt a Lakástrend és Dizájn kiállítás fő szakmai partnere.

A szak főbb tárgyai

1. Rajz - Vizuális kommunikáció, Színtan, Formatan, Szakgrafika/Térábrázolás, Számítógépes látványtervezés alapjai

2. Művészettörténet - Építészettörténet, bútorstílus-történet, Enteriőr történet

3. Kincskeresés (műkereskedelem)

4. Belsőépítészeti alapismeretek - Kortárs építészet. Kortárs design, Kortárs enteriőr, Privát terek/ Lakótér / lakás, nyaraló/, Közösségi terek /hotelek, éttermek, kávéházak, irodák, iskolák, üzletek, /, Ideiglenes terek, Kirakattervezés, Kiállításdesign, Rendezvénydesign, Látványtervezés /filmdíszlet, színházi díszlet/

5. Ökodesign/ fenttartható design

6. Alkalmazott fotográfia - Műtermi és tárgyfotózás, Enteriőrfotózás, építészeti fotózás, Reklámfotózás

7. Világtástechnika, világítástervezés

8. Anyagismeret

9. Termékismeret

10. Prezentációs ismeretek

11. Stílusgyakorlatok

12. 3D tervezés

13. Iparművészet - ötvösművészet, kerámiaművészet, textil, szőnyeg

14. A belső dekoráció - ablakok, ajtók, padlóburkolatok, függöny, szőnyeg, világítás, terítés, terasz dekoráció

15. A kirakat

16. Stylingok: lakás-, iroda-, rendezvények-, üzletek-, kaszinók-, hotelek-, kiállítások-, TV stúdiók-, éttermek-, pubok-, vendéglátó helyiségek stylingja.A szak főbb előadói:A Werk Akadémia enteriőr-stylist szakán a design szcéna legkiválóbb képviselői, többek között Füleki Bálint rendezvény designer, Fónagy Dóra és Bara Ákos, belsőépítész, Szűcs Ildikó stylist, Koczfán Lívia enteriőrtervező, Lovas Cecília szakíró, Pszota László design-szakértő, Szalai András, építész, művészettörténész, Szentiváni János, fotográfus vesznek részt.

A képzés államilag elismert, felnőttképzési FAT program akkreditációs tanúsítvánnyal rendelkezik. Végzett tanulóink olyan felnőttképzési tanúsítványt (Werk Pass-t) kapnak, amely akkreditált képzés elvégzését igazolja enteriőr-stylist megnevezéssel.