Bevezetés a Data Science világába Képzés - Edutio

Online

online képzés

Edutio

, Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Bevezetés a Data Science világába Edutio Kinek szól ez a kurzus?
==================
A Bevezetés a Data Science Világába egy rövidebb (~1.5 órás) alapozó kurzus. Ezért első sorban azoknak ajánlom, akik még csak keveset (vagy akár semmit sem) tudnak a témáról. Azoknak is jól jöhet, akik ugyan már hallottak és/vagy olvastak többet is a data science-ről, de még nem állt össze a kép a fejükben.

Aki a médiában hall először a populárisabb adatos szakszavakról (Machine Learning, AI, Big Data, Deep Learning, stb.) gyakran elbizonytalanodik és összezavarodik. Nem is csoda, a hétköznapokban a kattintásvadász cikkek össze-vissza dobálóznak a szakszavakkal, gyakran rosszul használják őket.

Ez a tananyag viszont összeszedetten, struktúráltan mutatja be -- és egy átlátható rendszerbe illeszti be a legfontosabb data science-szel kapcsolatos fogalmakat. Emellett megmutatja, hogy a való életben, valódi cégek, éles projektekben hogyan szokták hasznát venni mindennek.



Miért érdemes megvennem?
======================
Ez a bevezető jellegű data science kurzus röviden, tömören és érthetően foglalja neked össze a lényeget. Ha alapszinten érdekel a data science -- vagy mélyebben is érdekel a téma és keresed az első ideális lépést, akkor ez neked való lesz.

2012 óta foglalkozom data science-szel. 2017 óta egyre komolyabb szinten oktatom is a data36.com keretein belül. Sok-sok év tapasztalatát tömörítettem ebbe a lényegretörő online képzésbe.



A kurzusról
=========
A képzést 2 nagyobb modulra osztottam.

1. Az elsőben megismertetlek az alapfogalmakkal:
- megmutatom, hogyan néz ki egy data science projekt lépésről lépésre
- bemutatom, hogy mik az egyes adatszakértői szerepek közötti különbségek (data analyst, data scientist, data engineer, stb.)
- tisztázom a gyakran rosszul használt vagy félreértett alapfogalmakat (AI, Machine Learning, Big Data, deep learning, stb.)

2. A másodikban pedig végigmegyek 14 tipikus adatos projekten:
- 8 leíró analitikai projekten
- és 6 prediktív analitikai (machine learning) projekten
- emellett rövid betekintést adok abba is, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki data scientist-té válhasson

A kurzusba számos extrát is mellékeltem: ajánlott irodalmat, cikkeket, további ajánlott kurzusokat. Továbbá letölthetővé tettem a képzés diáit és hanganyagait is -- így akár utazás közben "podcast" formátumban is újra-hallgathatod majd.