Szakács Képzés - Szersa Oktatási Központ

Budapest

Nappali

Szersa Oktatási Központ

1095 Budapest , Soroksári út 75-77. Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Szakács Szersa Oktatási Központ Általános adatok
A szakképesítés (OKJ) végzettséggel zárul.
A szakképesítés szintje: Középszintű szakképesítés

A szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása
A szakács legfontosabb feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása, valamint a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése. Az ételeknek, a követelményeknek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a fogyasztók és a vendégek számára.
A szakács kiépíti és betartja a HACCP előírásait, a munkavédelmi, környezetvédelmi és tűzrendészeti előírásokat. Betartja és betartatja a higiéniai előírásokat. Használja az informatikai és telekommunikációs eszközöket, ügyel a vagyonbiztonságra, részt vesz a kötelező egészségügyi vizsgálatokon.
Étlapot tervez, állít össze, anyaghányadot, kalkulációt készít, figyelemmel kíséri az árukészletet, veszteségszámításokat végez. Elkészíti, módosítja a munkabeosztást, bizonylatokat állít ki, igazol. Kiszámítja az ételek tápanyagtartalmát. Leltározási feladatokat végez. Tervezi és szervezi a termelést, étrendjavaslatot állít össze.
Az előkészítést követően feltölti és kezeli a kézi raktárt, tervezi az ételek tálalását. Elkészíti az ételeket. Adagolja, tálalja, díszíti az ételeket helyben fogyasztásra vagy elvitelre. Kiszolgál, csomagol. Meghatározza a napi nyersanyag igényt, árut vételez és szerez be. Javaslatot tesz az árubeszerzésre. Gondoskodik a napi maradvány tárolásáról. Kiegészítő műveleteket végez: szűr, sűrít, dúsít, aprít, stb. Szükség szerint ételmintát tesz el. Az étel jellegének megfelelően készen tart.
Munka- és védőruhát használ, gondoz.

• Ha családias környezetben akarsz tanulni, olyan iskolában, ahol egyéni haladási ütemedet figyelembe veszik. Ha a legjobbaktól akarsz szakmát tanulni, és olyan végzettségre szeretnél szert tenni, amivel bárhol megállod a helyed, várunk.
• Családias környezet, sportolási lehetőség, barátságos légkör, türelmes pedagógusok, egyénre szabott módszerek, felzárkóztatás
• Elektronikus tananyagok, amivel akár számítógépen is tanulhatsz vagy kinyomtathatod
• kabinetrendszerű oktatásban részesülhetsz türelmes és segítőkész oktatókkal
• szakmai ösztöndíjban részesülhetsz (Szakács, Pincér, Bolti eladó, Kőműves szakma választása estén).
• Az életcélod a te kezedben van, de hogy biztosan elérd, itt vagyunk mi





Várunk szeretettel, jelentkezz hozzánk.


Gyere és tanulj nálunk! Jelentkezni minden hét szerdáján 9-15 óra között lehet a nyári időszakban.


Elérhetőségünk:
www.szersa.hu
1095 Budapest Soroksári út 77
Tel: 210-32-56