Mozgóképgyártó Képzés - Szent György Média és Informatikai Szakközépiskola

Budapest

Nappali, Esti

Szent György Média és Informatikai Szakközépiskola

1096 Budapest , Lenhossék u. 24. Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Mozgóképgyártó Szent György Média és Informatikai Szakközépiskola Mozgóképgyártó végzettséggel betölthető munkakörök:

Mozgóképgyártás: segédoperatőr, hangfelvétel asszisztens, világosító, felvételvezető, rendezőasszisztens, szinkronasszisztens, vágóasszisztens.
Gyártásvezetés: gyártásvezető, felvételvezető, rendezőasszisztens.
Szerkesztő-műsorvezető: riporter, szerkesztő, műsorvezető.
Utómunka szakasszisztens: montírozó/vágó; Szinkronvágó; Audiovizuális technikus.
Televíziós kameraman: televíziós kameraman, segédoperatőr.

Mozgóképgyártó végzettséggel járó gyakorlati tapasztalatok:
Mozgóképgyártás:
Segédoperatőri (fókuszpulleri) feladatok ellátása, a képfelvevő berendezéseknek a kívánalmak szerinti előkészítése, beállítása, működtetése és napi karbantartása. A képfelvételi anyagok és információhordozók kezelése, távolság- és fénymérése, élesség- és íriszállítása.

Hangrögzítés:
A mikrofonoknak és a hangfelvevő berendezések asszisztensi szintű szerinti előkészítése, beállítása, működtetése és napi karbantartása. A hangfelvételi anyagok és információhordozók kezelése, a hangfelvételek elkészítésében való részvétel. (mikrofonozás, rögzítési korrekciók)

Világosítás:
Ideiglenes elektromos hálózatok kiépítése és működtetése, a világosítási berendezések (lámpák, szűrők, fóliák, blendék) kívánalmak szerinti előkészítése, beállítása, működtetése és napi karbantartása.
Kamerarögzítő- és mozgató eszközök kívánalmak szerinti előkészítése, beállítása, működtetése és napi karbantartása valamint egyszerűbb díszítői (bühnési) feladatok elvégzése.

Felvételvezetés:
A feladatkörébe tartozó tervek (pl. részköltségvetés, logisztikai és ütemterv) elkészítése, a konkrét forgatások előkészítése. (egyeztetési, szervezési, jogi és diszpozíciós területen). A konkrét felvételekkel kapcsolatos (ellenőrzési, szervezési, szerződéskötési, kifizetési) feladatok lebonyolítása, elszámolások, napi jelentések készítése.

Rendezőasszisztens:
A produkció jellegének, stílusának, eszközrendszerének tisztázása, a feladatkörébe tartozó tervek (pl. listák, diszpóskönyv) elkészítése, a felvételek előkészítése (diszponálás, az illetékességi körébe tartozó döntések meghozatala) a stábtagokkal. A közreműködőkkel és a partnerekkel való kapcsolattartás, irányítás, szkriptelés.

Szinkronasszisztens:
Az (utó) szinkronizálandó anyag tekercsekre bontása, a felvételi példány és a krumplilista elkészítése, a szinkronfelvételben és ellenőrzésében való közreműködés.

Vágóasszisztens:
A felvett anyagok vágás-előkészítő kiszkriptelése, a külön felvett kép- és hanganyagok szinkronba hozása, az anyagok hangi és labor-utómunkákra való előkészítése.

Mozgóképgyártó képzés főbb tantárgyai, moduljai
A mozgóképszakma vállalkozási ismeretei és társadalmi környezete
A mozgóképgyártás technológiája
Produkciós asszisztens tevékenysége/RENDEZÉS
Rögzítésvezető tevékenysége/GYÁRTÁSVEZETÉS
Utómunka-asszisztens tevékenysége/UTÓMUNKA, VÁGÁS
Foglalkoztatás I.-II.
Munkahelyi egészség és biztonság