Szakma bemutató: az élelmiszer-ipari menedzser

felsőfokú szakképzés, FSZ, OKJ tanfolyam

Az élelmiszer-ipari menedzser munkaterülete a vezetésében és irányításában felmerülő szakmai kérdések véleményezése, a problémák komplex kezelése, az optimális megoldások kiválasztása és azok végrehajtásának ellenőrzése, azaz- élelmiszer-ipari gyártási folyamat technológiai és gépészeti működtetése, irányítása, ellenőrzése,- az áruforgalmi folyamatok (beszerzés, készletezés, értékesítés) tervezése, szervezése, irányítása, ellenőrzése,- a nyereséges gazdálkodáshoz szükséges pénzügyi és számviteli előírások betartása és betartatása,- kül- és belföldi piaci helyzethez való eredményes alkalmazkodás,- marketing stratégiák kidolgozása,- munkáltatói és munkavállalói érdekek érvényesítése,- a vállalkozás ügyviteli feladatainak ellátása, ügyiratkezelés, levelezés bonyolítása, üzleti partnereivel, munkatársaival szakmai kapcsolat létesítése és ápolása.A szakképesítés korszerű középszintű irányítói, vezetői tevékenység végzésére, továbbá önálló vállalkozás alapítására is jogosít.