Pincér

felnőttképzés, OKJ, szakmakereső, felnőttoktatás, OKJ tanfolyam

A pincér a különböző vendéglátó tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja, az udvarias és szakszerű felszolgálás előírásai szerint. Munkája során:– előkészíti munkaterületét, gondoskodik az értékesítéshez szükséges gépek, berendezések és felszerelések előkészítéséről,– a felszolgálásra kerülő árukat kivételezi és a szakmai előírásoknak megfelelően előkészíti,– fogadja a vendégeket, a megrendelt, illetve ajánlott ételeket és italokat felszolgálja, elvégzi a vendégek fizettetését, betartja a fogyasztóvédelmi követelményeket,– a felszolgáláshoz kapcsolódóan különböző szolgáltatásokat nyújt a vendégeknek,– elvégzi az értékesítéshez kapcsolódó számviteli feladatokat,– tevékenységét önállóan vagy munkatársakkal együtt irányítással vagy anélkül végzi,– betartja a szakmájára vonatkozó munka-, tűz-, baleset-, vagyon-, környezetvédelmi és HACCP előírásokat,– szükség szerint elvégzi a vállalkozással kapcsolatos teendőket,– igény esetén marketing tevékenységet is végez,– betartja a Jó Higiéniai Gyakorlat, Jó Vendéglátó Gyakorlat követelményeit.