Élelmezésvezető

felnőttképzés, OKJ, felnőttoktatás, OKJ tanfolyam, szakmunkásképzés

Az élelmezésvezető a műszaki és személyi feltételek ismeretében szervezi, irányítja és ellenőrzi az élelmezési üzem munkáját.   Foglalkoztatható: — bölcsődék élelmezési üzemeiben, — csecsemőotthonok élelmezési üzemeiben, — kórházak = élelmezési üzemeiben, amennyiben nincs mód dietetikus alkalmazására élelmezésvezető munkakörben, = befejező — tálaló konyháiban, — gyermekotthonok élelmezési üzemeiben, — szociális otthonok élelmezési üzemeiben, — gondozási központok élelmezési üzemeiben, — önkormányzatok központi élelmezési üzemeiben, — óvodák élelmezési üzemeiben, — iskolák élelmezési üzemeiben, — öregek napközi otthonai élelmezési üzemeiben, — népkonyhák élelmezési üzemeiben, — munkahelyek élelmezési üzemeiben.   Munkakörében — a biológiai igények, a higiéniás és gazdasági-ügyviteli előírások figyelembevételével — végzi az ellátottak szakszerű élelmezését: — meghatározza az energia- és tápanyagszükségletet, — étlapot tervez, — különböző ételkészítési technológiák alkalmazásával különböző étrendeket készíttet.   Munkáját hivatásként gyakorolja, a szakmai, etikai, jogi normákat betartja. Továbbképző programokon vesz részt.