Cash Flow controlling (Controlling képzés) Képzés - Samling Kft

Budapest

Hétköznapokon délelőtt

Samling Kft

1124 Budapest , Németvölgyi út 64. Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Operatív cash flow terv készítése és elemzése, valamint cash flow kimutatás készítése és elemzése Excel segítségével. A változások és változtatások a kiadott excel táblák alapján pen-driveon elvihetőek és gyorsan nyomon követhetőek.
A legtöbb vállalati döntésnél eredményességi és pénzgazdálkodási szempontokat figyelembe kell venni. Ha csupán az egyiket is elhanyagolják, az növeli a kockázatokat, bizonyos körülmények között a vállalat fennmaradását veszélyeztető hibás döntésekhez vezet.

A döntések eredmény- és pénzügyi hatása egymástól időben gyakran messze esik. Ezért lehetségesek napjainkban egy-két éves fizetési határidők. Ha üzletkötésre kerül sor, az eredményességet a szállításnál ma, míg a pénzügyi hatást bizonyos körülmények között csak két éven belül lehetne elkönyvelni. Alapvetően helytálló, hogy hosszútávon az eredmény- és pénzügyi hatás azonos.
A vezetésnek tudatosan kell meghatározni a vállalati célokat, ehhez elengedhetetlen a pontos pénzügyi helyzet ismerete és a vállalat jövőjének tervezése. A pénzeszközeinkkel gazdálkodni kell. Megfelelő mutatószámok segítségével a vállalat eddigi teljesítménye értékelhetővé, jövője tervezhetővé válik és a megfelelő finanszírozási stratégia kialakítása után a pénzügyi biztonság is elérhető.