Business Game Képzés - Samling Kft. Controlling képzések

Budapest

Szombatonként

Samling Kft. Controlling képzések

1124 Budapest , Németvölgyi út 64. Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Vállalati életciklus-változásokat és stratégiai döntéseket elősegítő szimulációs tréning

Német precizitás REFA minőség!

Ezen a speciális képzésen a résztvevők kockázatmentesen, élvezetes játék során sajátíthatják el a koncepcionális stratégiai gondolkodást, a pénzügyi tervezést, gyakorolhatják az üzleti döntések meghozatalát és a hatékony együttműködést a vállalat különböző területeivel.

Hogyan is állunk cégünk pénzügyi helyzetével, a humánerőforrás-gazdálkodásunkkal, a termeléssel, az értékesítéssel, a marketinggel és mi a piaci helyzetünk? Ha most újra kezdhetnénk, mit tennénk másképp és mit ugyanúgy?
A tréning kísérletet tesz a jövő helyes stratégiájának kidolgozására és ennek megvalósítására is egy időutazás formájában.
Hogy mire kell a jövőben a legnagyobb hangsúlyt fektetni, az egyértelműen kiderül mindenki számára.

Célok
A stratégiai gondolkodás fejlesztése
Gyors és körültekintő vezetői döntések meghozatalának erősítése
Olyan vezetői teamek munkájának segítése, ahol a különböző területeken dolgozóknak hatékonyan kell tudnia együttműködni
Vezetők munkájának segítése, hogy játékos formában sajátíthassák el a vezetői pénzügyeket és számvitelt
Üzleti szemléletmód kialakítása és megerősítése
A fejlesztendő tudás és készségek
Változásokhoz való alkalmazkodás
Döntéskészség
Üzleti gondolkodás
Együttműködési készség
Koncepcionális stratégiai gondolkodás
Üzleti terv készítés
Beszámolók megértése és használata az üzleti munkában
Gazdasági, termelési elemzések és mutatószámok értelmezése
Költség elemzés, alapvető kontrolling ismeretek
Pénzügyi feszültségek kezelése
A fedezeti pont és a cash fedezeti pont összefüggéseinek megértése
A vállalati likviditás folyamatos, éves és hosszú távú értékelése
A játék menete

A játékban az egyes cégek üzleti tervet készítenek és ez alapján versenyeznek egymással. A játékvezető az egyes versengő cégek üzleti terveinek részleteit hasonlítja össze a többiekével, majd számítógép segítségével az adott gazdasági környezetet is figyelembe véve meghatározza az eladási egységeket, és ezekről az adatokról a résztvevő cégeket értesíti. A döntések következményei a pénzügyi eredményekben azonnal láthatóak a vállalat vezetése számára. A játékot színesíti a konferenciákon való részvétel és a menedzsment cseréje.
A tréning 4 napja során 8-10 üzleti évet szimulálunk a cég alakulásától és első üzleti tervének készítésétől a végső piaci részesedések megszerzéséig. A résztvevők a konjunktúra és a dekonjunktúra időszakában meghozott döntéseinek következményeit is elemzik.
A játék befejezése után az egyes cégek az üzleti eredményeiket illetve a vezetői döntéshozatal során felmerült problémáikat közzéteszik. A játékvezető a közzétett adatokat összegzi és értékeli. Ezen értékelés az üzleti játék végső összegzése, a tanfolyam lezárása.

Eredmény

A hallgatók átlátják a vállalatirányítás, az üzleti tervkészítés, a stratégiai valamint az operatív döntések következményeit. A piaci változásokra való reakcióképességüket, a konkurencia és vetélytársak kezelését. Szembesülnek azzal, hogy hogyan használják ki az információkat, amik rendelkezésükre állnak, és amik megszerezhetőek, valamint hogyan élnek a benchmarking lehetőségekkel.

Ajánljuk mindenkinek, aki szeretné átlátni egy vállalat működését, pénzügyi, marketing és termelési struktúráját és ezek egymásra és a külső környezetre gyakorolt hatását, illetve minden olyan csoportnak , akik együtt szeretnék megtapasztalni az üzleti világ és a vállalatok működését egy gyors időutazással.

125000 Ft (+27% ÁFA) A díj tartalmaz 4 napot (30 óra), a segédanyagot és a Sämling tanúsítványt.
vagy
155000 Ft (+27% ÁFA) A díj tartalmaz a 4 napot (30 óra), a vizsgadíjat, a segédanyagot, a Sämling tanúsítványt és a REFA ZEUGNIS-t.

Igényelhető kedvezmények:
8% a samling.hu-n regisztrált ügyfélek számára (A kedvezmény igénybevételéhez bejelentkezés szükséges)
10% Főkönyvelő vagy TB klubtag cég munkatársai
10% magánszemély jelentkező
10% Önadózó újság előfizetői kedvezmény
12% 2 fő vagy 2 különböző képzésre történő együttes jelentkezés esetén (Kérjük, hivatkozzon a megjegyzés rovatban a többi társrésztvevőre)
15% 3 vagy több fő, egy vagy akár több különböző képzésre történő együttes jelentkezése esetén (kérjük, hivatkozzon a megjegyzés rovatban a többi társrésztvevőre)