Tudod, milyen szakmát válassz?

OKJ, szakmakereső, OKJ tanfolyam

1. A legtöbben a tűzoltókban bíznak meg. Ez nem is lehet véletlen, hiszen ők azok, akik gondolkodás nélkül kockára teszik az életüket másokért.

- Egy nagy méhkas minden körlet – mondja Kézdi Sándor tűzoltó, aki több mint öt esztendeje űzi ezt a szép és veszélyes foglalkozást. Elsődleges munkánk az oltás és a mentés, de közúti balesetekhez is kivonulunk, vagy segédkezünk az árvízi mentéseknél. És persze akkor is minket hívnak ha a macska nem mer lejönni a fáról… Nyolc, tizenkettő, huszonnégy órás szolgálatokban telik az életünk.

2. A tűzoltókat a postások követik a népszerűségi listán. Érdekes módon Magyarországon sokkal inkább megbíznak a postásokban, mint más országokban.

3. A legtöbb ember szeretettel és hálával gondol egykori tanítóira, tanáraira, így talán nem meglepő, hogy a pedagógusok állnak a harmadik helyen.

4. A negyedik helyet az orvosok foglalják el, a fehér köpeny még ma is bizalmat ébreszt az emberekben.

A rafináltak vannak a végén

Úgy tűnik, nem túl sokan hisznek az ügyvédeknek, ők a lista tizenegyedik helyéig jutottak csupán.

Bár a reklámszakemberek mindent el tudnak adni nekünk, mégsem bízunk bennük túlságosan, ugyanis a listán ők a 18. helyre szorultak.

A lista végén a politikusok kullognak, úgyhogy ha megbecsülésre vágysz, ne jelöltesd magad képviselőnek. Persze, ha a hatalom vonz, akkor nyugodtan, de az már egy másik lista…

(A GfK Csoport felmérése alapján)