Olvasóligetek a fővárosban a hétvégén

hobbi, felnőttképzés, felnőttoktatás, pedagógia, szülők

Az Európai Mobilitási Hét keretei között megrendezendő Autómentes Napon szombaton a látogatók a fenntarthatósággal, környezetvédelemmel, közlekedésbiztonsággal kapcsolatos információkat tudhatnak meg, játékokban vehetnek részt. A rendezvényen két helyszínen is lesz Olvasóliget, az Andrássy úton és a Bajcsy-Zsilinszky út és a Bajza utca közötti területen.

Itt a magyar és a világirodalom klasszikusai és gyermekkönyvek, között válogathatnak az olvasók kényelmes babzsák fotelekben ülve. Örkény István születésének 100. évfordulója alkalmából sok Örkény-kötetet is lapozgathatnak a látogatók, rendhagyó irodalomórákon vehetnek részt, melyeknek fókuszában az író élete és munkássága áll, és Örkény Egypercesek is elhangzanak. A felnőttek “abszurd” rajzversenyen bizonyíthatják kreativitásukat.

Az MVM JÖVŐ HÍDJA 2012 rendezvényen ugyanezen a napon magyar fiatalok által készített innovációk mutatkoznak be. A program rendhagyó módon közelíti meg a tudományt, és teremt bemutatkozási és ismerkedési lehetőséget a természettudományok és műszaki fejlesztések iránt érdeklődőknek.

Ezen a rendezvényen az Olvasóligetben, a Lánchídon és a Széchenyi téren ugyancsak a magyar és a világirodalom klasszikusai és gyermekkönyvek között lehet válogatni a kényelmes babzsákokon ülve , és megnézhető egy óriás Rubik-kocka alakú könyvespolc is.