Készíts tapintható térképet! - pályázat

hobbi, pedagógia, gimnázium, szülők

Tapintható térképHa van olyan hely, amit különösen szeretsz, mutasd meg meg másoknak is. A Ludwig Múzeum és a láthatatlan kiállítás közös pályázatra hív fiatalokat. Olyan, úgynevezett tapintható térképeket várnak a pályázóktól, amely a látássérültek számára is élvezhető módon mutat be egy útvonalat.

A pályázat témája: Valamilyen mindennap megtett vagy kedvelt út tapintható TÉRKÉPE. A térkép tartalmazhat a látássérültek számára befogadható írást, illatot, hanganyagot is.

Benyújtható minden olyan, nagy egységekből felépülő, papíralapú, A2-es méretnél nem nagyobb, 10 cm-nél nem magasabb rajz, amely a felületből kiemelkedve vakok és gyengénlátók számára tapintással is könnyen értelmezhető. A tapinthatóságot lehetővé tevő anyaghasználat tetszőleges, azzal a feltétellel, hogy az anyag ne hagyjon nyomot a bőrön, ne legyen szúró, vágó, éles vagy bármilyen módon veszélyes illetve az egészségre ártalmas.

A rajzversenyre pályázhat minden általános és középiskolás diák, 3 kategóriában:

  • 6-10 éves (alsó tagozatosok)
  • 10-14 éves (felső tagozatosok)
  • 14-18 éves (középiskolások)

Egy jelentkező 1 munkával pályázhat 2012. november 10-ig.

A pályázati anyagra fel kell írni a pályázó nevét, korosztályát, iskolájának nevét és címét, a pályázó elérhetőségét, e-mail címét.

A munkákat postai úton várják, illetve személyesen is leadhatók a Ludwig Múzeum jegypénztáránál.