Feladatok a Mot.hu Pályaválasztási versenyen

pályaválasztás, Pályaválasztási verseny, szakmák

Mi a feladat a versenyen?

A hét fős - öt diákból és két felnőttből álló - csapatoknak havonta egy szakma képviselőjének munkáját kell bemutatniuk videofilmen vagy írásos interjúban fotókkal illusztrálva. Az anyagok elbírálásánál nincs jelentőség annak, hogy videó vagy írott anyag készül-e, csak az számít, hogy mennyire tudja érdekesen, ötletesen bemutatni a csapat, hogy az adott szakma képviselője mivel foglalkozik.

Azt, hogy melyik csapat melyik szakmát mutatja be, minden fordulóban sorsoláson döntjük el. A verseny alatt egy csapat kétszer kérheti, hogy sorsoljunk neki másik szakmát vagy foglalkozást.

FB szavazás, hogy ki a legjobb Minden szakmabemutató anyagra a Facebook-on keresztül lehet majd szavazni, a pontok fele a közönségszavazatok alapján kialakult sorrend szerint alakul. A többi pontot oktatási szakemberekből és a támogató cégek vezetőiből álló zsűri értékelése alapján kapják a csapatok.

A másik típusú feladat, amikor a mot.hu által megadott anyagokból kell felkészülni egy-egy szakmával kapcsolatban, és az olvasottak alapján kérdésekre kell válaszolni.

Nem kell minden feladatban a csapat minden tagjának dolgoznia, fel lehet osztani az egyes feladatokat.

A fantáziának nem szabunk határt!

Természetesen a mot.hu a csapatokat szakmai tanácsokkal is segíti a verseny során, például megadja, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe a pályaválasztásnál.

A szervezők azonban a diákok fantáziájának nem akarnak határt szabni, egyedi ötleteknek, nézőpontoknak is teret engednek.

Célunk, hogy olyan anyagok készüljenek, amelyek a fiatalok szemével mutatnak be foglalkozásokat, hogy azok a diákok is könnyed formában, kortársaik által, ismerhessék meg a szakmákat, akik nem vesznek részt a versenyen.

Olvasson tovább!