A raktáros OKJ képzésekről minden, ami fontos

felnőttképzés, OKJ, szakmakereső, felnőttoktatás, OKJ tanfolyam

Ajánljuk neked ezt a szakmát, ha

rendszerető vagy, nem okoz gondot, ha nyilvántartásokat kell vezetned, átlátod a bonyolultabb rendszereket is.

Milyen ez a munka?

Raktárosként te felelsz az árukészletért

Te felelsz az árukészletért, ezért pontos nyilvántartást kell vezetned arról, mi érkezett meg, mit szállítottak ki a raktárból. A különböző termékek megfelelő tárolásáról is gondoskodnod kell, ezért meg kell tanulnod, mit milyen körülmények között, hány fokon szabad tárolni, hogy ne romoljon meg vagy ne menjen tönkre.

Hasznos, ha jól együtt tudsz működni másokkal, hiszen a munkatársak nálad jelzik, ha szükségük van alkatrészre vagy alapanyagra, és a szállításért felelős részleg is nálad jelentkezik az áruért.

Ezzel a végzettséggel elhelyezkedhetsz színházakban, filmstúdiókban, televízióknál is, ott a te feladatod, hogy felújítsd, karbantartsd a díszleteket, ellenőrizd a színpadtechnikát vagy a berendezéseket.

A raktárosként hasznos lehet számodra a targoncavezető jogosítvány, ezért vannak képző helyek, ahol kedvezményt kaphatsz a tandíjból, ha a két tanfolyamot egyszerre végzed el.

Hogyan tanulhatod?

Az általános iskola elvégzése után felnőttképző tanfolyam keretében tanulhatod.

Miről tanulsz majd?

-        az áruösszeállítás

-        bizonylatok kiállítása

-        általános raktározási feladatok

-        a raktárkezelő feladatai

-        a színházi kellékes feladatai

-        a raktáros feladatai

Álláslehetőségek

Alkalmazottként tudsz elhelyezkedni raktárosként kisebb és nagyobb vállalatoknál. Jó lehetőség adódhat szállítmányozó cégeknél de nagyobb áruházakban is. Tulajdonképpen a legtöbb termelő- és kereskedő cégnél szükség van raktárosra. Izgalmas terület a színházak világa, ott is érdekes munka vár rád kellékesként.