A pénzügyi szakügyintéző OKJ képzésekről minden, ami fontos

felnőttképzés, OKJ, szakmakereső, felnőttoktatás, OKJ tanfolyam

Ajánljuk neked ezt a szakmát, ha

precíz vagy, pontos, érdekelnek a pénzügyek, kiismered magad grafikonok, nyilvántartások között, szívesen készítesz ilyeneket.

Milyen ez a munka?

Pénzügyi szakügyintézőként kényelmes munka, jó fizetés vár rád

Vállalatoknál, intézményeknél, civil szervezeteknél láthatsz el pénzügyi feladatokat ezzel a végzettséggel. Közreműködsz a cég pénzügyi tervének elkészítésében és megvalósításában, segítesz annak feltérképezésében, hogy milyen hiteleket vehet fel a cég, a felvett hiteleket hogyan érdemes törleszteni, tartod a kapcsolatot a bankokkal. Nyomon követed a pénzügyi feladatokkal kapcsolatos jogszabályok változásait.

Pénzügyi szakügyintézőként szigorú szabályok szerint kell nyilvántartásokat vezetned, hasznos az is, ha könnyen átlátsz bonyolultabb folyamatokat is. Az informatikai ismeretek is fontosak, mert ma már a számlák kiállítása, vezetése szoftverek segítségével történik.

Előnye ennek a szakmának, hogy irodában, jó körülmények között dolgozhatsz, az elhelyezkedési esélyek jók ezen a területen, és a fizetésre sem lehet panasz.

Ha érdekel, mivel foglalkozik egy pénzügyi szakügyintéző, olvasd el vele készült interjúnkat.

Hogyan tanulhatod?

Érettségi vizsgával iskolarendszerű képzésben szerezhetsz ilyen végzettséget. Középiskolák és felsőoktatási intézmények is indítanak ilyen képzést.

Miről tanulsz majd?

-         vállalatgazdálkodás

-         pénzügy

-         számvitel

-         pénzügyi piacok és a nemzetközi pénzügyi ügyletek

-         üzletfinanszírozás

-         adózás

-         banki ügyletek

-         hitelezés

Álláslehetőségek

Alkalmazottként elhelyezkedhetsz vállalatoknál, intézményeknél, civil szervezeteknél mint pénzügyi munkatárs, gazdasági ügyintéző, bérelszámoló. Ezen a területen viszonylag jó fizetésre számíthatsz.